Текстиль для кухні: скатертини, клейонки та підставки під гаряче

У багатьох з нас є дитячі спогади про те, як вся родина збиралася за великим столом, приходили друзі та знайомі, доставлялися стільці, і всі сиділи великою компанією. І зараз, вже дорослими, ми збираємо всю сім'ю за столом. Кухонний текстиль оновлює загальний вигляд кімнати, створює затишну та приємну атмосферу. На нашому сайті ви можете переглянути широкий асортимент текстилю для обіднього столу і підібрати нову скатертину на стіл, вибрати клейонку або ж скатертину – доріжку. Всі вони захищають обідній стіл від подряпин, плям та бруду. Тканинні доріжки створюють дуже витончений вигляд обіднього столу, а міцні вінілові варіанти відмінно підходять для щоденного користування. До того ж скатерка в обідній зоні легко створює святкову атмосферу. Тож, вибирайте те, що вам до вподоби!

70 товари

Скатертини

Підставки

Скатертини та інший столовий текстиль

Прийом гостей вдома – це чудовий спосіб провести час разом, без зайвих витрат на дорогі ресторани. Бажаєте, щоб ваш обідній стіл виглядав особливо? Тоді ретельно сплануйте меню, відполіруйте келихи та накрийте стіл, який вразить ваших гостей.

Для створення елегантного вигляду оберіть якісні скатертини. Класичним вибором є скатертини з бавовни або льону. Якщо ви віддаєте перевагу можливості протирати стіл, без потреби прати текстиль, зверніть увагу на зносостійку вінілову клейонку. Для створення контрасту можете використати мінімалістичні ренери. Підставки під посуд захистять поверхню вашого столу від нагрівання та розливання напоїв, а в асортименті магазину JYSK ви знайдете стильні дизайни, які підійдуть як для повсякденного використання, так і для святкових подій.

Так ви можете оформити стіл відповідно до своїх потреб. Додайте свічки та серветки, окремі квіти в невеликих горщиках або вазах, мерехтливі гірлянди і маленькі мисочки з оливками та іншими закусками, щоб створити неповторну атмосферу, яка запам'ятається вашим гостям.

Клейонки та підставки на кухонний стіл

Клейонка – незамінна річ на кухні! Завітайте до найближчого магазину JYSK, щоб купити на відріз саме такої довжини клейонки, яка вам потрібна! Ми постійно оновлюємо асортимент та додаємо тематичні клейонки з сучасними візерунками та принтами.

Спеціальна підкладка під гаряче може використовуватись як з клейонкою чи скатертиною, так і без. Вибирайте розмір, форму та матеріал! На такій підставці страви виглядають охайно, плюс, вона захищає поверхню столу від пошкоджень.

Розміри, кольори та форми скатертин і підставок під гаряче

У магазинах та в онлайн-магазині JYSK ви знайдете скатертини різних розмірів, форм і кольорів, які відповідатимуть вашим уподобанням та розмірам столу. Прямокутні, овальні чи круглі скатертини – обирайте залежно від форми столу. Популярні розміри скатертини для столу: 140x240 см та діаметром 160 см. В асортименті доступні як нейтральні, так і яскраві кольори, що дозволяють гармонійно доповнити інтер’єр: блакитний, білий, жовтий, зелений, коричневий, натуральний, сірий, червоний й синій. Також у різних кольорах купуйте практичні підставки під гаряче, які захищають поверхню столу від пошкоджень. Вибирайте матеріали, які відповідають вашим потребам: натуральні тканини, вініл чи силікон.

Правильне сервірування обіднього столу

Перед покупкою скатертини неодмінно виміряйте стіл. Для прямокутного столу скатертина повинна бути довша приблизно на пів метра за довжину й ширину стільниці, для круглого – не менше ніж на метр ширше діаметра. Під час розставляння посуду треба врахувати, що на кожну людину потрібно залишити не менше 80 см вільного місця. Не забувайте, що колір скатертини повинен вдало пасувати до загального інтер'єру та кольору текстилю в кімнаті.

Як розкласти столове приладдя на столі?

  • ножі завжди кладуться праворуч гострою частиною до тарілки:
  • столова ложка кладеться праворуч опуклою частиною вниз;
  • вилки укладають зліва зубчиками вгору;
  • десертна ложка кладеться перед тарілкою, ручкою вправо.

Скатертина має бути охайною та відповідати розмірам столу. Ви можете додати ранер або підставку. Вино та воду треба ставити на стіл відкритими. Соки, морси та міцні напої краще подавати в графинах. Келихи розставляються праворуч від тарілок у тій послідовності, в якій ви збираєтеся подавати напої.