Вітальня з диваном, журнальним столиком та сервантом

Як вибрати ідеальну софу? Повний гайд

Вибір ідеальної софи для вітальні може бути складним і відповідальним рішенням. Адже диван - це більше, ніж просто предмет м'яких меблів; це серце вашої вітальні, місце для зустрічей з друзями та родиною, а також ваш особистий простір для відпочинку. Зважаючи на таку кількість потреб, важливо знайти саме той диван, який відповідатиме як дизайну вашої оселі, так і вашому стилю життя. У цьому гайді ми допоможемо вам зорієнтуватися у світі диванів та соф, й розглянемо фактори, на які слід звернути увагу перед тим, як інвестувати у ваш новий диван.

 

    Розмір та орієнтація: де розмістити софу?

    При виборі нової софи чи тахти дуже важливо оцінити, де вона буде стояти і як вона впишеться в кімнату. Якщо у вас невелика вітальня, ви можете розглянути 2-місну софу, яка ідеально підходить для проведення невеликих зустрічей, але не займає занадто багато місця. З іншого боку, якщо у вас простора вітальня, ви можете обрати більший розмір, наприклад, 3-місний диван або диван із шезлонгом. Обидві моделі ідеально підходять для облаштування кімнати, створюючи затишну та розслаблюючу атмосферу.

    Розмір дивана залежить від того, в якому місці кімнати ви плануєте його розмістити. Хороша ідея - визначити фокусну точку кімнати, наприклад, вікно, камін або телевізор. Як правило, ці точки є центром уваги, і тому оптимально розмістити диван навпроти однієї з них. Вибір місця розташування важливий ще й тому, що він впливає на те, які розміри дивана вам слід шукати. Наприклад, якщо ви обираєте диван-шезлонг, вам потрібно знати, чи буде шезлонг розміщений з лівого або правого боку дивана. В ідеалі, шезлонг повинен бути розміщений на тій стороні, де найменше руху. Знання таких базових деталей допоможе вам виключити варіанти, які не відповідають вашим потребам.

    Порада! За допомогою клейкої стрічки позначте місце, де буде стояти диван. Це відмінний спосіб візуалізувати його розміри і те, як він впишеться в кімнату.

    Функціональність софи: як і хто буде її використовувати?

    Ще один фактор, який потрібно врахувати, – це те, як і ким буде використовуватися диван. Ви любите розслабитися ввечері за переглядом улюбленого фільму або телепередачі? Тоді вам сподобається софа з глибоким сидінням і м’якими подушками, в яких можна потонути. З іншого боку, якщо ви любите збирати гостей і хочете, щоб ваш диван був місцем для спілкування, вам варто подумати про більш твердий диван. Тверді дивани забезпечують кращу опору і створюють комфортні умови для розмов.

    У вас багатодітна сім’я з маленькими дітьми та домашніми улюбленцями? Тоді вам підійде диван з міцного і довговічного матеріалу, який буде легко чистити і доглядати, наприклад, шкіряний диван. А може, у вас часто ночують друзі та члени сім’ї? Тоді, можливо, ви захочете інвестувати в розкладний диван, який ідеально поєднує в собі місце для відпочинку і сну. Різні способи життя вимагають різних функцій, і це потрібно враховувати при виборі нової софи.

    Моделі диванів: класичний, модульний чи кутовий диван?

    Коли справа доходить до вибору софи, існує безліч різних моделей. Нижче ми перелічили основні моделі соф, включно з їхніми унікальними характеристиками та перевагами. Виберіть модель, яка найкраще відповідатиме вашим потребам, як огляду стилю та естетики, так і з оголяду функціональності та практичності.

    2-місна та 3-місна софа

    2-3-місні софи – це прямі та класичні моделі, які можуть мати різний стиль та виготовлятися з різних матеріалів. Основна відмінність між 2-місною і 3-місною софою полягає в їхній місткості та розмірах. На 2-місній софі можуть розміститися 2 особи, а на 3-місній – троє. Отже, це дуже гнучка модель софи, яка може бути адаптована до різних розмірів і потреб приміщення. Крім того, пряма конструкція дозволяє легко комбінувати їх з іншими диванами або меблями.

    Диван-шезлонг

    Дивани з шезлонгом характеризуються подовженим сидінням. Вони є стильним і водночас функціональним варіантом для відпочинку, що робить їх ідеальними для віталень або затишних куточків. Ви любите почитати книгу, подивитися телевізор або заслужено подрімати після довгого дня? Тоді диван-шезлонг може бути саме тим, що вам потрібно.

    Кутова софа

    Кутові софи, або секційні дивани, призначені для того, щоб ідеально поміститися в кутах кімнати. Зазвичай вони мають Г-подібну або П-подібну форму, створюючи затишну атмосферу, в якій можна «притулитися». Кутовий диван – одна з найгабаритніших моделей диванів, що робить їх ідеальними для великих кімнат і віталень. Він може вмістити велику кількість людей, тому у вас буде можливість зібрати всіх своїх друзів та родину для відпочинку й спілкування.

    Модульний диван

    Модульні дивани – це вироби, що складаються з різних секцій або «модулів». Вони пропонують фантастичні переваги завдяки гнучкості конструкції, яка дозволяє кастомізувати диван відповідно до ваших потреб та вподобань. Щобільше, модульні дивани чудово пристосовані до зміни стилю життя, оскільки ви можете легко переконфігурувати їх, коли ваші потреби змінюються. Можливо, вам також подобається час від часу оновлювати свою вітальню? З модульним диваном ви можете реалізувати свій творчий потенціал і по-новому переставити секції, щоб освіжити планування вітальні без витрат на нові м'які меблі.

    Бежевий модульний диван в центрі великої вітальні

    Софа-ліжка та ліжко-кушетка

    Софи-ліжка та ліжка-кушетки - це меблі з подвійною функцією, які одночасно можуть виконувати функцію дивана та ліжка. Це ідеальне рішення для економії простору та зручний вибір, якщо у вас часто ночують друзі та родичі. Вони чудово підходять для використання в гостьових кімнатах, домашніх офісах або навіть вітальнях, де вони забезпечують легкий перехід від зони відпочинку до спального місця.

    Світло-сіра софа з пледом, маленькими подушками та книжками
    JUVREСофа-ліжко JUVRE св.сірий
    10000 грн./шт
    11999 грн. /шт

    Матеріали для виготовлення софи: шкіряний диван чи текстильний?

    Під час вибору нової софи ще одним важливим фактором є матеріал, з якого вона виготовлена, що впливає як на естетику, комфорт, так і на функціональність. Часто рішення обертається навколо двох популярних варіантів – шкіра або тканинна оббивка. Обидва варіанти мають свої переваги та недоліки.

    Шкіряні дивани / дивани зі штучної шкіри відомі своїм розкішним виглядом і приємним відчуттям на дотик. Вони доступні в різних варіантах обробки, від полірованих до потертих, що дозволяє вам знайти саме той, який відповідає вашому особистому стилю. Можливо, вам подобається гладка і витончена шкіра для елегантного і вишуканого вигляду кімнати? А може, вам подобається додавати кімнаті вінтажну атмосферу і ви хочете, щоб шкіра виглядала зношеною та зістареною? Обидва варіанти можливі!

    Однією з ключових переваг шкіри є її довговічність: її легко чистити, вона гіпоалергенна, вона добре протистоїть зносу, що робить диван з такого матеріалу гарною довгостроковою інвестицією. Однак, з іншого боку, деякі шкіряні дивани можуть не забезпечувати таку ж теплоту і м’якість, як дивани з тканини. Крім того, оскільки шкіра є натуральним матеріалом, вона гірше пропускає повітря порівняно з іншими матеріалами.

    Тканинні дивани здебільшого бувають найрізноманітніших фактур, що дає вам безліч можливостей для вибору дизайну. Вони створюють затишок і привабливе середовище, і часто вважаються м’якшими та зручнішими, ніж деякі шкіряні дивани. Хоча текстильні дивани можуть бути менш довговічними, ніж шкіряні, особливо з погляду стійкості до плям і подряпин, вони часто мають більш доступну ціну. Крім того, тканина, як правило, краще пропускає повітря, ніж шкіра, забезпечуючи комфорт навіть у теплу погоду.

    Колір дивану: нейтральний і класичний чи яскравий і самобутній?

    Один з останніх кроків у процесі вибору софи – це вибір кольору. Вибір кольору для вашої софи так само важливий, як і вибір моделі та матеріалу, адже він задає загальний тон і стиль кімнати. Рішення часто зводиться до того, чи варто обирати нейтральний і класичний відтінок, чи щось більш сміливе та яскраве.

    Нейтральні кольори, такі як бежевий, сірий і білий - приклад позачасової елегантності та легко поєднуються з різними стилями дизайну. Вони особливо підходять для невеликих кімнат, оскільки допомагають створити відчуття простору та легкості. Також, якщо вам подобається час від часу оновлювати зону навколо софи, ви завжди можете додати кілька яскравих подушок або пледів, які допоможуть внести трохи харизми в кімнату.

    З іншого боку, вибір яскравої софи може стати сміливою заявою і служити центральним елементом вашої кімнати. Яскраві кольори або унікальні візерунки додають індивідуальності та допомагають створити саме ту атмосферу, яку ви шукаєте, чи то веселий і характерний жовтий, чи то теплий і гостинний коричневий.

    Зрештою, вибір між нейтральним або кольоровим диваном завжди слід оцінювати відповідно до вашого особистого стилю і того, як ви бачите свою вітальню. У нашому асортименті є безліч різноманітних варіантів дизайну, що дозволить вам знайти саме ту модель, яка підійде саме вам і вашій оселі.

    Не забудьте про маленькі та затишні деталі...

    When having found the right sofa, it is time to complete the living area with all the extra details you can add for a nice and relaxing atmosphere. Maybe you need a new coffee table that suits perfectly to your new sofa? Or maybe you need just the right lighting for a cozy and relaxing atmosphere? For additional tips and tricks on how to bring “hygge” into your living room, read our guide: 3 tips to more "hygge" in your living room. Then you are ready to swing up your feet and enjoy your new sofa area!

    Коли ви знайшли ідеальну софу, настав час завершити оновлення вітальні завдяки маленьким важливим деталям, щоб створити абсолютно комфортну атмосферу. Можливо, вам потрібен новий кавовий столик, який ідеально підійде до вашої нової софи? Або, можливо, ви шукаєте потрібне освітлення для затишку і розслаблення? Знайдіть ще більше порад та ідей для створення “хюґе” у вашій вітальні у блозі: "Хюґе-диван у вітальні". Тепер ви точно готові насолоджуватися комфортними посиденьками на вішій новій софі.

    Дізнатись більше

    Як вибрати штори та ролети? Повний гайд

    Як вибрати штори та ролети? Повний гайд

    Вибираємо ідеальну тумбу під телевізор для вашої вітальні

    Вибираємо ідеальну тумбу під телевізор для вашої вітальні

    Колір 2024 року: Peach Fuzz

    Колір 2024 року: Peach Fuzz

    6 бюджетних ідей декору для вітальні

    6 бюджетних ідей декору для вітальні